Saturday, July 11, 2009

Geocities Akan Ditutup

Salam, nampaknya setelah 10 tahun laman web peribadi Geocities yang aku gunakan untuk memaparkan kod gitar yang lebih tersusun akan ditutup pada Oktober 2009 ini. Untuk itu, insyaallah aku akan cuba carikan alternatif lain. Itupun kalau aku mempunyai masa.

Buat kepada pihak-pihak lain (Website/blogger) yang menggunakan kod gitar yang aku buat sendiri, walaupun di tahap amatur dan tak berapa tepat (bagi sesetengah orang yang pakar), sekurang-kurangnya kasi lah kredit kat aku ke .. terima kasih ke .. jangan lah copy paste dan terus kata korang yang buat. Kalau ye pun, jarak-jarakkan lah kod tu ke, letak koma ke, huruf besar ke, letak titik ke .. ini 100% punya la sama dengan apa yang aku paparkan (penggunaan struktur ayat) dan kemudian tulis korang dapat ilhamlah, kawan kasilah, guru kasilah dan sebagainya.

Anyway, bukan aku nak simpan sorang-sorang dan cuma untuk dipaparkan, sharing is caring, mungkin kod-kod ni lebih mudah diakses di laman web korang, cuma mengharapkan sekurang-kurangnya ucapan terima kasih pun dah cukup . Bukan susah kan? :) . Penat tau pegang gitar kul 3 pagi kemudian melalak sensorang depan komputer sambil cari kod .. isk isk isk .. aku kantoi subjek exam pun pernah sebelum ni masa buat kod pada pagi tu, tetiba pulak terasa nak menulis .. :(

Insyaallah aku akan update lagi blog ni di masa hadapan memandangkan sekarang ni dah tahun akhir dan terbusy dengan subjek2 berat ..

Dan selamat mencuba kod-kod gitar walaupun dah lama tak update .. hehehe

Assalamualaikum

1 comment:

Naz said...

hehehe... tiada yang kekal... syabas bro. usahamu amat2 dihargai. hidup penggitar!!!... ;)