Wednesday, December 23, 2009

KPTM - Politeknik Malaysia

Fuhh ... baru habis hampir RM 100 tukar tali untuk 2 gitar dengan polish sekali .. isk isk isk .. bangkrup . Satu gitar kapok (tali murah) dan gitar elektrik-akustik satu lagi dengan tali addrio anti karat .. baru la sedap nak main semula, tali x keras dan bunyi pun bertambah best ... kekekee... Anyway, di pagi yang ceria ni, aku cuba cari2 lagu yang sesuai tapi tak jumpa2 plak lagu yang sedap dan tak pernah publish lagi dalam website gitar lain .. so, sambil mencari2 tu, tetiba teringat pulak masa orientasi kat Politeknik dulu (sesi 2003~2006) di mana kena hafal lagu "Politeknik Malaysia" dan nyanyi beramai-ramai sambil goyang ke kanan dan ke kiri... godek punya godek dalam youtube.. x jumpa plak lagu asal "Politeknik Malaysia" versi sayu .. yang ada pun versi agak rancak ... rembat je la . Aku tak pasti sesetengah part tu sama ada guna kod B atau B7 sebab telinga aku kurang pendengaran sikit 2-3 hari ni (selsema) dan kod ni pun kod yang aku cari awal2 masa orientasi dulu (bulan Jun 2003 .. :P~). Sebaik la kod yang agak mudah nak buat balik .. Kira malas sikit la kali ni ... tekan2 ..ada bunyi tu kira ok la .. hehehe ... anyway, kepada dak2 Poli ... mari kembali ke masa silam anda .. plucking untuk sesi yang lebih sentimental dan sorry tak jumpa video lagu yang asal (mendayu2) .. hahaha :P~

Video : Credit To ijamsamad At YouTube



Intro :
Em Am D B7 Em
Em Am D B7 Em


Em Am
Politeknik adalah warisan kita
D G
Membekal tenaga bidang teknikal
C Am
Bersama membina kemajuan negara
C B7
Malaysiaku tercinta

Em Am
Akhlak mulia asas jaya
D G
Itulah amalan hidup kita
C Am
Di mana sahaja Politeknik berada
B Em
Harapan tetap sama

Korus :

Em D G
Politeknik ku sanjung jasa-jasamu
D G
Mencipta lembaran sejarah
C Am
Harapan impian kan menjadi nyata
B7
Tekad, takwa, usaha
B7 B
Penentu arah


Em Am
Maju Politeknik ayuh maju
D G
Semangatmu merestui perjuanganku
C Am
Teknologi teras pembangunan negara
B Em
Politeknik Malaysia


C Am B Em

Ulang Korus

Em Am
Maju Politeknik ayuh maju
D G
Semangatmu merestui perjuanganku
C Am
Teknologi teras pembangunan negara
B7 Em
Politeknik Malaysia

C Am
Teknologi teras pembangunan negara
B7 Em
Politeknik Malaysia

2 comments:

Naz said...

best lagu Politeknik nih... aku dngr smbil strumming gitar... hehehe... nice melody.. thumbs up!!!

Jom Kawan said...

TQ atas post ini.. =)t shirt printing