Saturday, July 2, 2011

Yuni Shara - Sepi

Salam semua ... lama dah rasanya tak update apa2 kat sini. Maklumlah, busy dengan undergraduate final project tahun lepas dan sekarang sambung master la plak. Last sekali update kod gitar masa bulan Disember 2009 dan sekarang dah hampir 1 tahun 7 bulan. Kemudian, bila ada masa terluang .. banyak pulak dihabiskan dengan game mafia wars kat facebook tu dan buat sijil professional (Microsoft) .. so, tak berkesempatan langsung nak pegang gitar ni. Sebaik la semua IPTA paksa budak2 post-grad ni semua cuti 2-3 bulan, so baru la pagi ni terasa nak pegang gitar balik.

Masa Disember 2010, ada la jugak main2 sambil cari kod gitar nih ... tapi asyik fail je nak cari certain part dalam kod gitar Yuni Shara dalam movie Sepi ni. Tu yang terus give up lepas 60 percent complete sampai ke hari ni. Berpuluh kali aku dengar lagu kat Youtube dan cuba matchkan, tapi skill dah tumpul da.. hehehe.

Memandangkan dah berkarat dah skill untuk cari kod dan main gitar, minta maaf la ye kalu ada kesilapan. Susunan kod pun tak berapa betul. Plucking atau strumming ikut pendengaran masing-masing. Kalau jumpa kod yang salah especially bahagian korus dan "Aku Tetap Diam", sila bantu dengan memberi kod yang betul di bahagian komen ... hampir lebam jari aku cari pagi nih .. kekekke.

So, enjoy the chords. (^_^)" . Ada bunyi sudah ... :P~

Video : Credit To ical84 At YouTube



Dm          Gm
Sepi Hati Terjadi Lagi

C                           F
Mungkin Sampai Mati aku Sepi
Gm                          A
Biar Senyum Hadir Di Hariku
      Dm             C       Gm
Namun ini Hanya Ada Di Bibir

Gm       A
Di Bibir Saja
 

Dm                Gm
aku ini Yang Bisa Mengerti
C                                     F
Walaupun Yang Lain Mau Mengerti

Gm                       A
Namun Berat Beban Hidupku
        Dm   C

Biarkan Saja
Gm                                  A
Biar Saja Hanya ku Yang Tahu



Korus:

Gm    
Sejarah Cinta dan Hidupku
C                F
Penuh Duri dan Banyak Ranjau
Gm                     A
Butuh Kesabaran Yang Penuh
                Dm
Untuk Tetap ku Berdiri Oh
Gm
Ada Saatnya ku Bicara
C                F
Bila Hatiku Telah Bulat
Gm                   A
Sepanjang ku Bisa Atasi Semua
               Dm    
aku Tetap Diam

A                     Gm
Woo .. Sejarah Cinta dan Hidupku
C      F                                  Dm
Penuh Duri dan Banyak Ranjau
Gm                 A
Butuh Kesabaran Yang Penuh
            Dm
Untuk Tetap ku Berdiri Oh
Gm
Ada Saatnya ku Bicara
C                F
Bila Hatiku Telah Bulat
Fm                   A
Sepanjang ku Bisa Atasi Semua

Dm
aku Tetap Diam

2 comments:

Anonymous said...

Jarak antara kod pun tak betul ... payah nak strum .. kena pandai2 .. gila malas aku ni sekarang. Hahahahahahha .. sorry guys :P~

Anonymous said...

Finally, A more accurate chord, although ada slack sini sana sikit.